Onze psychotherapie opleiding

De 4 jarige opleiding in de integratieve psychotherapie is een organisatie van de Hogeschool Howest in samenwerking met de AIHP vzw. De opleiding bestaat uit 120 studiepunten en voldoet volledig aan de ECP-norm. Afgestudeerde therapeuten komen hierdoor rechtstreeks in aanmerking voor hun European Certificate for Psychotherapy. De AIHP vzw organiseert ondertussen al meer dan 45 jaar een professionele opleiding Psychotherapie. Onze opleiding werd, in 2012, door de EAP (European Association Psychotherapy) geaccrediteerd waardoor gegradueerden, rechtstreeks het ECP (European Certificate Psychotherapy) kunnen verkrijgen. Meerdere mutualiteiten erkennen hierdoor ook onze opleiding en voorzien in een (gedeeltelijke) terugbetaling van psychotherapeutische consulten.

campus Oost-Vlaanderen

campus West-Vlaanderen

campus Antwerpen

ONZE ANDERE OPLEIDINGEN

  • Meerjarige Opleidingen
  • Jaar Opleidingen
  • Meerdaagse Opleidingen
  • Dag Opleidingen

“We ontvingen een ruime verscheidenheid aan inzetbare werkvormen en wetenschappelijk onderbouwde taal en achtergrond. Ik mocht rekenen op individuele- en groepssupervisie. Net dat vormt voor mij de meerwaarde van deze opleiding.”

Nancy

“De opleiding tot psychotherapeut aan de AIHP is veelzijdig: er worden veel
verschillende methodieken aangereikt, waarmee je dan verder kunt oefenen
tijdens de intervisiemomenten of practica.”

Annick

“De opleiding integratieve psychotherapie is allesomvattend. Het is een opleiding
waarbij je verschillende methodieken aangeleerd krijgt vanuit verschillende stromingen, zodoende de therapie echt op maat van de cliënt te kunnen afstemmen.”

Tamara

Inschrijven

Weet u al naar welke opleiding u op zoek bent? Schrijf dan hier in!

Schrijf in