Driedaagse introductie tot hypnose voor therapeutische doeleinden

Beste,

Graag zetten we hierbij deze nieuwe driedaagse in de kijker. Voorwaarde is de module focussing gevolgd te hebben.

Driedaagse introductie tot hypnose voor therapeutische doeleinden.

Als psychotherapeuten weten we dat het onderbewustzijn een belangrijk deel is van onze menselijke psyche; het is een vat vol herinneringen, angsten, emoties, beelden, blokkades… En we weten ook dat het onderbewustzijn een blok aan ons been kan zijn wanner we beslissen om op bewust niveau veranderingen in ons leven te initiëren (zoals onbewuste zelf-sabotage, angsten, automatische negatieve gedachten,…). Maar, als zowel onze bewuste als onze onbewuste geest op één lijn zitten, dan ligt ons groeipotentieel, en dat van onze cliënten, vele malen hoger! Via hypnose kunnen we de poort naar dit onderbewustzijn openen om onszelf en onze cliënten meer zelfvertrouwen te geven, minder angsten en stress, positievere gedachten, een rustigere en meer ontspannen geest, …

In deze driedaagse opleiding ligt de focus op de basisbeginselen van hypnotherapie op theoretisch- en op praktijkniveau. We gaan dan ook actief aan de slag zodat je na deze driedaagse in staat bent om een cliënt via verschillende manieren in hypnose te brengen, het zelfvertrouwen te doen stijgen, angsten en stress te verminderen, alsook het aanleren van zelfhypnose zodat je cliënt zelf verder aan de slag kan.

Dag 1 Wat is hypnose precies? Hoe gaat hypnose in zijn werk? Hoe kan je een cliënt onder hypnose brengen? Wat zijn de voorwaarden? Toepassingen van hypnotherapie. Diverse hypnose inducties. Hoe haal je een cliënt weer uit hypnose? Psycho-educatie om misverstanden bij cliënten te counteren. Demonstratie en uitgebreid oefenen met diverse hypnose inducties.

Dag 2 Hypnose en stressreductie bij cliënten. De ego-versterkingstechniek van Hartland. Installeren van veilige plek onder hypnose. Angstreductie via hypnose: systematische desensitisatie in vitro.

Dag 3 Terugkomdag: casussen uit de eigen praktijk, feedback toepassing dag 1 en 2 in de eigen praktijk. Wat gaat goed en waar loop je tegenaan? Zelfhypnose aanleren bij cliënten.

Locatie: Deze opleiding gaat door in Frans De Potterstraat 23, 9840 De Pinte (op wandelafstand van het Sint-Pietersstation)

Data en prijs: 3 dagen van 09.30 – 17.00 u. –  18/02/2019, 25/02/2019, 11/03/2019; 450 € (KMO-p 40% subsidie mogelijk)

Inschrijvingen en inlichtingen: Inschrijving : Buyst Tanja, 0477/55 65 36, tanjabuyst@gmail.com

Info rond inhoud: Ilona Thyssen, 0472/58 42 89, Thyssen.ilona@gmail.com

Met vriendelijke groeten,

Tanja Buyst – AIHP Gent – https://psychology-integration.eu – 0477/55 65 36