Integratief werken met duplo-methodiek – 3 dagen

Leren werken met een extra taal in psychotherapie, namelijk de DUPLO-methodiek, ontwikkeld door Marleen Diekmann en gebaseerd op het contextuele gedachtegoed van Nagy.


Schrijf me in

duplo methodiek

  • Algemeen
  • Programma
  • Voor wie
  • Praktisch
  • Hoofddocent

Leren werken met een extra taal in psychotherapie, namelijk de DUPLO-methodiek, ontwikkeld door Marleen Diekmann en gebaseerd op het contextuele gedachtegoed van Nagy.

Het is een methodiek die zowel kinderen als volwassenen aanspreekt en die kan gebruikt worden binnen de context van hulpverlening, psychotherapie, supervisie en teamvergaderingen.

We vertrekken vanuit het groeimodel, veerkracht, hulpbronnen aanboren, erkenning, meerzijdige partijdigheid worden duidelijker en zichtbaar maken.

De moeilijke dingen waar je mee worstelt krijgen een plek waardoor je verder kan in het nu en de toekomst.

Krachten en hulpbronnen voor de toekomst worden zichtbaar.
Dit werkt ondersteunend bij het werken aan verandering en groei.

Naast het feit dat het helpend is om met meer afstand letterlijk te kijken naar jezelf, je familie en de dingen waar je tegen aan loopt, is ook bewezen dat het visualiseren van problemen effect heeft op bepaalde hersengebieden. Daar treedt ontspanning op en dit heeft effect op een betere informatieverwerking.

Tijdens de cursus wordt het werken met de duplo-popjes uitvoerig gedemonstreerd en krijg jij als deelnemer de kans om zelf intensief met het materiaal aan de slag te gaan.

3 lesdagen:

Dag 1: Maandag 19 maart 2024 van 9u30 – 16u30.
De integratie van het contextuele gedachtegoed met de kennismaking met de DUPLO-Methodiek. Theorie en praktijk lopen door elkaar met mogelijkheid tot zelf oefenen.

Dag 2: Dinsdag 20 maart 2024 van 9u30 – 16u30
Oefenen, oefenen, oefenen in groepjes vanuit eigen leerproces via zelf-ervaring. We wisselen eigen ervaringen uit. Door de verschillende zelfervaringen leren we ook beter met onze cliënten om te gaan.

Dag 3: Dinsdag 18 april 2024 van 9u30 – 16u30.Je hebt ongeveer een maand de tijd gehad om zelf met cliënten aan de slag te gaan als hulpverlener, psychotherapeut. We gaan dieper in op jouw ervaringen, groei en moeilijkheden, enz. Breng je casussen mee.

We focussen ons vooral op therapeuten, psychologen, coaches in het werkveld of in opleiding, maar de opleiding is toegankelijk voor iedereen die zichzelf en anderen wil helpen met Duplo-methodiek

Prijs

€450

Locatie

Centrum Zon-Maan, Vossestraat 64, 9890 Gavere

Lesdagen

3 lesdagen van 9.30 – 16.30 u.: Maandag 19 maart 2024 – Dinsdag 20 maart 2024 – Dinsdag 18 april 2024

Isa Deschuyteneer

Isa Deschuyteneer

Tel: 0486/659760
E-mail: isa@centrumzonmaan.be

Isa Deschuyteneer, Integratief Gezins-Psychotherapeut, Pikler®pedagoog, docent en supervisor.
Werkt meer dan 10 jaar ervaring met de DUPLO-methodiek.
Is opgeleid bij de Kontekst door Mevr. Ady F. van Doornik, Mevr. Els D.Ydo en hun team.
Elk jaar keer zij terug naar de bron om te verdiepen.

Didier Vanhee

Tel: +32 496/84.54.71
E-mail: vanheedidier@gmail.com

INSCHRIJVEN

“Never stop learning, because life never stops teaching”

Schrijf in

*Geen vooraf betaling nodig *Beperkte plaatsen beschikbaar