INTEGRATIEF WERKEN MET TRAUMA

Integratief Werken met Trauma

met Ybe Casteleyn, auteur van het boek ‘Sterker worden waar het pijn doet’

Aantal dagen: 3

Info:

Trauma, intense psychische pijn, ligt aan de basis van veel psychisch lijden. In onze praktijk als psychotherapeut kunnen wij niet om trauma heen.

In deze driedaagse opleiding ligt de focus op het integreren van traumatheorie in je psychotherapeutische praktijk en het oefenen en toepassen van integratieve interventies.

Programma:

Dag 1: Wat is trauma, wat is traumatisch? Trauma herkennen en opsporen. Traumatheorie: impact van trauma op lichaam en geest. Simpel en complex trauma. Ontwikkelingstrauma. Hechtingstrauma. Traumatische stress. Symptomen van trauma.

Dag 2: Hoe trauma behandelen? Wanneer stabiliseren en hoe? Wanneer confronteren en hoe? Interventies en oefeningen. Visuele ondersteuning van interventies. Wat betekent genezen van trauma?

Dag 3: Terugkomdag: casussen uit de eigen praktijk, feedback toepassing dag 1 en 2 in de eigen praktijk. Wat gaat goed en waar loop je tegenaan?

Locatie: Deze opleiding gaat door in Marathonstraat 3, 9000 Gent (op wandelafstand van het Sint-Pietersstation)

Data en Prijs: 3 dagen van 09.00 – 16.30 u. – maandagen 14/01/2019, 21/01/2019 en 11/02/2019 – 450 € (KMO-p 40% subsidie mogelijk)

Inschrijvingen en inlichtingenBuyst Tanja, 0477/55 65 36, tanjabuyst@gmail.com

Platform Psychotherapie accreditatie CPD (Continuous Professional Development) – www.platformpsychotherapie.be

Accreditatie: ABP-BVP: 4 u supervisie, 8 u intervisie, 24 u CPD

INSCHRIJVEN