Opleiding Psychotherapeut

SYMPOSIUM 2023

Zaterdag 22 april 2023 – Meeting Hub Gent – Akkerhage 2, 9000 Gent – 09.30 – 14.00 u.

Prof. em. dr. Peter Adriaenssens – kinderpsychiater/psychotherapeut

Destabilisatie van het netwerk van traumasymptomen

  • PROGRAMMA:
  • 08.30 u. – ontvangst koffie, thee, fruitsap,…
  • 09.30 u. – start symposium + lezing Peter Adriaenssens + vraagstelling
  • 12.00 u. – Maslow prijs uitreiking 2023
  • 12.30 u. – receptie en netwerking
  • in de cafetaria kan je nadien iets kleins lunchen – tip: combineer dit moment met een intervisie met je collega’s of een bezoek aan Gent

GRATIS TOEGANG VOOR STUDENTEN AAN DE AIHP EN BNVIP LEDEN

(Het symposium is een verplicht opleidingsmoment voor de studenten aan de AIHP)

Kom tijdig want er zijn maar max. 300 plaatsen.

50 (WEEROM ZEER KWALITEITSVOLLE) SCRIPTIES VAN DE AFGESTUDEERDE PSYCHOTHERAPEUTEN ACADEMIEJAAR 2021-2022 – klik hieronder


Zaterdagvoormiddag 01/10/2022 hield de AIHP haar openingsceremonie van het academiejaar 2022-2023 met gastspreker: ERIK DE SOIR – Opvang van mensen in nood. Psychosociale opvang bij trauma. Bekijk hier de pdf van zijn lezing.

De foto’s van deze opening vindt u hier.

De ABP-BVP vzw – Belgische Vereniging voor Psychotherapie vzw doet beroep op de AIHP vzw om mee vorm te geven aan haar Vlaamse RKG’s – Regionale Kwaliteitsgroepen.

De RKG’s van de ABP-BVP organiseren in samenwerking met de A.I.H.P. vzw thematische dagen/avonden om te voldoen aan de permanente vorming zoals voorgeschreven in het Advies van de Federale Raad voor de Geestelijke Gezondheidszorgberoepen aangaande de ondersteunende Beroepen in de GGZ .

U ontvangt een certificaat en de accreditatie van de ABP-BVP.

Onze huidige samenleving heeft grote nood aan ondersteuning van het psychisch welzijn. Therapeuten zetten zich daar dagelijks voor in en de therapieopleiding aan de AIHP, in organisatie met de Hogeschool HOWEST, vormt hiervoor de ideale basis.

Wettelijkheid: De Federale Adviesraad heeft de FOD Volksgezondheid geadviseerd, buiten de klinisch psychologen, de klinisch orthopedagogen en de artsen, een bijkomende categorie, ondersteunende beroepen in de geestelijke gezondheid (oB-GGZ), in de wetgeving mee op te nemen. Dit impliceert dat psychotherapie door meer disciplines zou kunnen worden uitgevoerd dan enkel bovenstaande drie.

  • Graag delen we met jullie de chronologische ontwikkelingen en al onze info betreffende de Belgische wetgeving m.b.t. psychotherapie en de activiteiten van het Platform Psychotherapie Vlaanderen, middels de site van Belgische vereniging voor psychotherapie : Klik hier

AIHP Nieuws

EAP 30th Anniversary Congress in Vienna, March 12th-13th 2022 – OOK ONLINE

The Congress theme is “The Hope of Psychotherapy for our Endangered…

Unified Psychotherapy

Van Psychotherapy Integration, Assimilative Integration, Technical…

Psychotherapie en BTW

Collega’s, Vanuit het Platform Psychotherapie Vlaanderen…