Toegepaste Psychodiagnostiek – Masterclass

Aantal dagen: 1

InfoHet gebruik van de vragenlijsten: CBCL, BRIEF en SEV in de psychodiagnostiek van kinderen, jongeren en adolescenten. Verruim uw expertise en competentie. We bespreken de doelstellingen en het gebruik van verschillende vragenlijsten, te scoren door de ouders, leerkrachten en eventueel de cliënt. De CBCL is een algemene gedragsvragenlijst, de BRIEF is een vragenlijst met betrekking tot executieve functies, gedragsregulatie en emotieregulatie, de SEV is een vragenlijst met betrekking tot sociaal emotionele vaardigheden en de symptomatologie van AD(H)D, angsten, ODD en ASS. We gebruiken speciale Excel sheets, aangemaakt door P&P Consult, om de resultaten visueel weer te geven in uw rapportering en als psycho-educatieve tool, in het eindoverleg met je cliënten en doorverwijzers.

We voorzien tevens een noodzakelijke, maar begrijpende inleiding in de statistiek om de resultaten van de vragenlijsten correct te kunnen interpreteren.

  • Doelstelling: De vragenlijsten kunnen toepassen, scoren, normeren en interpreteren.
  • Methodiek: PPT, hands-on, oefeningen en casussen. Een eigen laptop of notebook met Microsoft Excel en een USB poort is noodzakelijk (tablet zonder USB lukt niet). Heeft u er geen, dan kan de AIHP in 4 laptops voorzien (vermeld dit aub bij uw registratie).
  • Voor wie: Psychotherapeuten, psychologen en psychodiagnostici in het werkveld of in opleiding.
  • Aantal deelnemers: Min. aantal deelnemers: 6, max. aantal deelnemers: 15

Locatie: AIHP, Hoge Dreef 96, 2980 Sint-Antonius – Zoersel

Data en Prijs: vrijdag 5/10/2018 – 10.00 – 16.30 u. – 165 € (KMO-p 40% subsidie mogelijk)

Inschrijvingen en inlichtingen: Philippe Vrancken 0495/642860 – philippe@psycon.be

Platform Psychotherapie – CPD accreditatie: 8 punten