NEEN tegen Burn-Out

Burn-out is een vaak voorkomende hedendaagse problematiek waar steeds meer mensen mee geconfronteerd worden. Zeker zorgverleners (dus ook psychotherapeuten!) en leerkrachten vallen hierbij in een risicogroep tot het ontwikkelen van burn-out! Heel belangrijk bij burn-out is om de signalen (vermoeidheid, fysieke en emotionele uitputting, werkmoeheid, apathie ten opzichte van het werk, fysieke klachten,…) tijdig te herkennen én ermee aan de slag te gaan.

Met deze workshops zetten we in op zowel de preventie als aanpak van burn-out.

Hoe kan je burn-out voorkomen? Hoe herken je bij jezelf signalen van burn-out? Hoe leren we zorgen voor onszelf? Hoe krijgen we meer inzicht in de balans energievreters en energiegevers en richten we ons opnieuw op zaken die ons energie géven. Hoe bouwen we tijdig me-time in? Hoe reageer ik op stress en hoe ga ik best om met stresssituaties? En wat met onze drijfveren? Wat heb ik nodig om me goed te voelen in mijn job? En hoe leer ik op een verbindende manier communiceren met collega’s, werkgevers en mensen uit men omgeving?

Op al deze vragen vind je een antwoord in deze workshops, waarbij we gedurende 3 lesdagen stil staan bij hoe we burn-out kunnen voorkomen, bestrijden en ons eigen leven (opnieuw) in handen kunnen nemen.

Een groep bestaat uit minimum 6 en maximum 10 personen.

Deze vorming is zowel voor psychotherapeuten en andere zorgverleners (in opleiding), alsook voor leerkrachten en andere personen buiten de zorgsector die voelen dat ze de drive in hun job aan het verliezen zijn (of reeds verloren hebben).

Docent: Ine De Deken – klinisch psycholoog, psychotherapeut & docent

Data: 3 lesdagen op zaterdag van 09.00-16.00 u – 20/01/2018 – 27/01/2018 – 10/02/2018

Locatie: Centrum ViZiT te Veurne

Kostprijs: 390 € (40% overheidssubsidie via KMOp mogelijk)

Info en inschrijven: Didier Vanhee – vanheedidier@gmail.com – 0496/845471

NEEN tegen Burn-Out (3 dagen)